domingo, 1 de marzo de 2009

Finançament autonòmic

Mirau el vídeo i després explicau com funciona el finançament autonòmic amb les vostres paraules.


11 comentarios:

  1. Leopoldo Abadía explica el finançament autonòmic através de la seva familia, ja que és la millor manera per explicar-ho. En realitat, o almenys el que jo he entés, el que vol dir és, que cada comunitat autònoma va demanant diners a l'estat per a coses distintes, pero tenen els seus drets, l'estat va finançant a cada comunitat autonoma, el problema que hi ha és que si l'estat va finançant dobers s'endeuda, pero bé, el sistema del finançament autonòmic está be el que passa és que cada comunitat autònoma té les seves responsabilitats i no s'han de deixar de complir totes les responsabilitats de cada comunitat. Això és el finançament autonòmic, l'estat financía a les comunitats autònomes.

    Clara Guiscafré Ferrer.

    ResponderEliminar
  2. Aquest homo lo que intenta explicar del finançament autonòmic és que,si de cada comunitat autònoma li demana diners a l'estat ja sigui per una cosa o per altre (cada comunitat per distintes raons) però lo que tenen en comú és que totes les comunitats li demanen diners.Per tant arriba un moment que l'estat es queda sense diners.
    L'estat li dona els diners a cada comunitat perque segons quina sigui la raó per cual demani diners li beneficia a l'estat,perque sinò li dona a la comunitat surtirà perdent l'estat.

    Ramona Salazar Jantschewski

    ResponderEliminar
  3. Segons l'explicació tan original i fàcil d'entendre de Leopoldo Abadía, el finançament autonòmic és una mena de ''prestec'' que l'estat entrega a les comunitats autònomes (després retornat per imposts)com una ajuda per poder realitzar una ''independització'' d'aquestes, que ajuda millorar el desenvolupament del país però sols quan es fa de forma responsable, perque sinó suposaria una crisi.



    Laura del Río Ferrer
    1ºbatx-A

    ResponderEliminar
  4. El video fa referència al finançament autonòmic amb la comparació de la familia de'n Leopoldo Abadía (els seus 12 fills amb les 12 comunitats autonomes).
    Dona a entendre que cada comunitat li demana diners per diferents motius raonats a l'estat, i d'aquesta manera l'estat ha de cedir a donar-lis doblers a cada un per igual ja que tenen dret.A més diu que si no li dona doblers les comunitats no li votarien per tenir aquest càrrec.Però clar l'estat de tant donar doblers a les comunitats se li acaba els diners i ha de pedir prèstecs al banc, el qual no li vol donar perque sap tot l'embolic que te montat l'estat amb les seves comunitats autonomes i lo que fa és donar-li un prèstec amb un interès més alt.
    El sistema de finançament autonòmic es bó sempre que les comuntitats autonomes es duguin be entre elles i l'estat cooperi.

    Silvia Rodríguez García

    ResponderEliminar
  5. l'estat dona dobers a cada autonomia per poder funcionar segons uns drets diferents per cada autonomia. Pero si aquestes demanen molts de dobers sense tenir en compte la resta l'estat s'ha d'endeudar per poder seguir donant dobers i cada vegada els prestecs li surten mes cars

    ResponderEliminar
  6. En el vídeo Leopoldo Abadía ens explica el funcionament del finançament econòmic a través de l’exemple de la seva família, els seus 12 fills com les comunitats autònomes i ell com l’estat. Cada una de les comunitats demana doblers a l’estat per diferents raons. L’estat va finançant doblers a cada comunitat autònoma fins al punt en que s’endeuta i ha de demanar doblers als bancs, aquests li baixen les qualificacions per el deute que té per finançar les comunitats, llavors els bancs li presten els doblers amb un interès molt més alt. El finançament econòmic esta bé però han de demanar dobler per coses responsables i peticions que estiguin ben invertides, ja que les peticions de cada comunitat debiliten l’economia de l’estat provocant una crisi.

    Miriam Torrecillas
    1º Batx A

    ResponderEliminar
  7. El finançament autonòmic és la distribució econòmica igual o desigual que fa l'estat a les comunitats autònomes españoles en forma de despesa o inversió. Leopoldo ens explica aquest procés per mitjà de la seva familia aprofitant la gran quantitat de membres que són. Els seus fills serien les comunitats autònomes i ell seria l'estat, que el que fa és cedir doblers als seus fills. Arriba al punt que l'estat deu doblers.

    Edu . Visca el Barça !!!

    ResponderEliminar
  8. Leopoldo Abadía a n'aquest video explica el funcionament del finançament autonomic amb un exemple, en el que ell es l' estat i el seu fills són les comunitats autonòmes.
    L' estat va finançant a les comunitats autònomes per a que puguin dur a terme tots els seus projectes, el problema es que si totes les comunitats autònomes van dememanat dobers a l' estat, l' estat arriba un moment en que esta endeudat, i el bancs li van dificultant cada cop més els prèstecs.
    Però segons Leopoldo la finançació autonòmica es més bo que el finançament centralitzat.

    Agustí

    ResponderEliminar
  9. Leopoldo Abadia explica el financamiento autonomico con la ayuda de su familia.
    sus 12 hijos serian las comunidades autonomicas.
    los hijos (comunidades autonomicas) al parecer siempre estan pidiendo dinero. 3 de las comunidades piden dinero para que sa hagan 3 consulados para que cuando leopoldo padre pudiera venir a hospedarse. Bien atendido etc...
    Cada uno pide dinero ya que tienen "derecho" por haber ayudado a su padre en algunos casos.
    Como cada comunidad autonoma (hijos de leopoldo)
    tienen hijos tambien (unos mas que otros)
    leopoldo padre le da mas dinero al hijo que tenga mas dinero, pero al parecer que el hijo de leopoldo que tiene menos hijos se queja a el y llega el momento que reparte el dinero a igual para todos. Hay otro problema que hay elecciones cada 4 años y esto supone el recambio de presidente (en este caso El padre)
    y los hijos lo chantejean diciendo que si no me das mas dinero no te voto.llegaria un momento que se acaba el dinero. Es este el momento que el estado se endeuda y pide un prestamo y como dice Leopoldo baja el "rateing" de el estado y los bancos se dicen entre ellos, cuidao que este tiene un peligro que esta en deuda, y si baja el rating sube el interes y asi. la solucion que las comunidades no hagan tonterias y gasten dinero como lo gastan a lo tonto.


    ESTO A SIDO EL COMENTARIO DE PARTE DE BERNARDO MELERO

    ALA MADRID!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  10. Lepoldo Abadía explica el cas del finançament autonòmic per mitjá de la seva familia, ja que cada membre de la seva familia s'identifica amb cada una de les comunitats autonomes.
    Cada comunitat autonoma demana dobers a l'Estat, amb els seus drets i responsabilitats, i l'Estat cedeix,el problema és que de cada vegada demanen més dobers i l'Estat s'endeuda. El que s'ha de fer és que cada comunitat es fasi cárrec de les seves responsabilitats, i vagin en comte.
    Això és el que explica Leopoldo Abadia en aquest vídeo, l'Estat finançia a totes les comunitats autonomes.



    Virgina Alcalde Guevara.

    ResponderEliminar
  11. Leopoldo lo que explica en el video,
    poniendo de ejemplo a sus hijos es, que si uno le pide dinero, y a este se lo da, seguidamente le pedirán sus 11 hijos más.
    hasta que llegue el momento que este hombre quede totalmente arruinado,
    esto es lo que nos llega a entender el finanzamiento económico.




    Montañas Garcia Armario

    ResponderEliminar